tisdag 17 november 2009

Jesus och "Mullefika"

Sitter ju och skriver läsrapport på två böcker om olika ställningstaganden inom religonsteologin (dvs. hur man som kristen ska förhålla sig till andra religioner..typ). När jag sitter och läser om den pluralistiska hållningen som inte ser Jesus som Gud och inte erkänner honom som vägen till Frälsning så går en lovsång i mitt huvud "Namnet över alla namn, namnet över alla namn är Jesus, JESUS!" Och det är vad jag tror.

Det finns inget annan som är högre, och det finns ingen annan som ger Frälsning, pluralisterna får tro vad dom vill, de tror att Jesus är en del av sanningarna. Jag tror Jesus ÄR Saningen med stort S. "Jag är vägen sanningen och livet".


En annan lovsång gör sig påmind "Jesus han är svaret för vår värld idag", och jag är så glad över att Jag är en vän till HONOM. Smile



Nu till något helt annat...

Igårkväll när jag satt och pluggade fick jag ett så enormt söttsug. När jag vid 21 tiden kännde att nu orkar jag inte plugga längre så kom jag på att jag skulle göra Krabilurer så jag började rota i skafferiet och gick sedan iväg och handlade en mjölk.
Krabilurer är sådan där Mullefika (har jag hört, jag har aldrig gått på Mulle.) som var innan fruktstundens tid innan barn skulle äta nyttigt mellanmål, själv så lärde jag mig det på hemkunskapen i skolan. Det är en blandning mellan bulle och sockerkaka tror jag man kan säga och smakar Otroligt gott!


Så nu tänkte jag att jag skulle delge er receptet, och känn er priviligerade, jag har inte hittat receptet på Krabilurer med chokladkrämen någon annan stans. Smile!


Krabilurer (1 halv sats):

1 ägg
1/2 dl strösocker
3/4 dl mjölk
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 mck vanillinsocker/vaniljsocker

Ha i ägget och sockret. Rör ihop lite med en slev. Ha i resten av ingridisenserna och rör till en jämn smet.





Gör iordning Chokladsmeten och ställ i kylskåpet.


Chokladsmeteten:
1/2 dl florsocker
1 tsk kakao
1/2 tsk vanillinsocker/vaniljsocker
1,5 msk margaring eller smör

Ha i ingridienserna i en skål med höga kanter, förslagsvis en mugg. Tryck ut margarinet med en gaffel i torrvarorna tills det blir en jämn chokladkräm.


Tillagning: "droppa" smett i torr stekpanna i lagom stor mängd och stek på medelvärme, vänd efter en liten liten stund dvs. några sekunder, då har "bullen" fått lite färg på undersida. Lägg upp de färdiga på en tallrik.



Servering: Bre chokladsmet på Krabilurerna och ät direkt (de är godast varma).


Tips! Använd två skedar för att droppa smeten i stekpannan. Det är godast enligt mitt tycke när Krabilurerna bara är lätt stekta så det är lite smetigt innuti.


0 Comments: